Kouzelná Itálie aneb země dýchající historií

Zřejmě každý ví, že je Itálie součástí jižní Evropy a leží na Apeninském poloostrově. Jejími sousedními státy jsou Francie, Švýcarsko, Rakousko a Slovinsko. K Itálii náleží dva proslulé ostrovy a to Sardinie a Sicílie. Itálie je členem Evrospké unie. Od roku 1870 je hlavním městem Řím.
mapa Itálie
Italské podnebí

Pro Itálii je charakteristické teplo v letních měsících a mírnější zima. Nicméně vzhledem k rozloze státu se podnebí diametrálně liší. Zatímco na severu je typická zima i se sněhem, naopak jižní část se vyznačuje mírným klima a v létě horkými dny. Italské léto převážně je ve znamení horka a sucha.
koloseum itálie
Nejstarší populace světa

Země vyznačující se nejstarší populací na světě a zároveň náleží mezi nejlidnatější státy v Evropě. Hlavní část populace tvoří samozřejmě Italové, několik málo procent tvoří Sardové a pak jsou národnostní menšiny sousedních států. Itálie se stala cílovou destinací pro migranty.

Itálie je zemí, která je silně katolicky založená. Přes devadesát procent populace se hlásí ke křesťanství. Okolo dvou procent tvoří vyznavači islámu. Úředním jazykem je italština. Avšak mezi další hovořící jazyky náleží zejména němčina a francouzština. Itálie je jedním z význačných článků evropského i světového dění. Destinace mající na svém území papežský stát Vatikán. Itálii každoročně navštíví přes milión turistů.

Itálie má co nabídnout

Je to nejen hlavní město Řím, který má svou unikátní historii a nabízí mnoho památek. Ale Itálie je zemí s velmi rozmanitou kulturou i kouzelnou přírodou. Najdete zde nepřeberné množství uměleckých klenotů. Dále je to vyhlášená a proslulá italská kuchyně a italská vína, která jsou věhlasná po celém světě. Stejně tak je zemí s význačným módním průmyslem. A především nevyčerpatelná studna památek a historických skvostů.
bazilika svatého petra

Itálie aneb magická jezera, moře i hory

Destinace mající hory, jezera i moře. Typické jsou písečné pláže. Sever patří alpskému masivu s nejvyšší horou Mont Blanc ležící na hranicích s Francií. Součástí jsou i jezera. Největším jezerem je pak Lago di Garda.

CategoriesNezařazené